Hoe herken je nep Uggs

Hoe herken je Nep Uggs en originele Uggs?

De Uggs zijn erg populair geworden in Nederland en de rest van de wereld. Door deze grote vraag naar Uggs zijn er ook vele producenten die nep Uggs maken en verkopen. Tegenwoordig worden deze producenten steeds beter in het imiteren van uggs. Zij zijn ook op de hoogte van alle kenmerken van een echte Ugg en spelen daar weer op in. Echter nep blijft nep en je zult het nog steeds kunnen zien of een ugg origineel is of niet.

Is het echt wel zo slecht om een nep ugg te hebben? Het is toch een stuk goedkoper dan de originele ugg en ze zien er bijna hetzelfde uit. Bekijk hier de mogelijkheden om nep uggs te kopen.

Nep Uggs zijn heel anders dan echte Uggs. De kwaliteit van een originele ugg is veel hoger en beter doordat er hoogwaardige materialen worden gebruikt , zal langer mee gaan en zit een stuk comfortabeler. De prijs is wel beduidend hoger dan een fake ugg.

Om het je wat gemakkelijker te maken geven wij je hier de belangrijkste verschillen tussen nep uggs en originele uggs:

Kleur

Echte Uggs bestaan niet in de kleur die Camel. Want deze kleur heet Chestnut.

Geur

Omdat een nep ugg niet van natuurlijk materiaal is gemaakt maar van synthetisch materiaal ruiken de nep uggs heel anders dan de echte.

Stiksels

De kwaliteit van de stiksels zijn erg slecht

Logo achterkant

Bij het label op de achterkant is bij de echte Uggs het woord “australia” in een andere lettertype en iets dikker is weergegeven.

Origineel vs Nep

uggs_logoachterkant

Voering

De voering van echte Uggs is gemaakt van echt schapenwol. Het voelt zacht aan en is warmer dan de neppe uggs. De fake Uggs hebben een synthetische voering wat op wol lijkt. Het materiaal is ook dunner, minder zacht en is meestal een licht grijs.

Origineel vs Nep

uggs_voering

Label Binnenkant

De meeste Uggs komen uit China. Daarvoor werden ze in Nieuw Zeeland gemaakt. Sommige Uggs bevatten nog steeds op het label “Made in New Zealand” . Ze hoeven dan niet perse nep te zijn maar de kans is wel aanwezig, let vooral weer op het lettertype van het logo die anders is bij nep uggs.

Origineel vs Nep

uggs_labelbinnenkant

Onderkant V groef

Op de achterkant van de zool zit een soort van V patroon. Bij de imitatie Uggs zie je ook een duidelijke lijn waarbij het bij de real Ugg mooi door loopt.

Daarnaast zijn de zolen van de originele ugg een stuk flexibeler dan namaak uggs.

Origineel vs Nep

uggs_zool

Onderkant Logo

Op de zool van een echte ugg staat wederom het logo, bij de echte bevat dit logo het een R met een rondje erom heen.

Origineel vs Nep

uggs_zoollogo

Namaak Uggs kun je ook herkennen aan:

  • De bredere enkels
  • Ze zijn vaak langer dan originele
  • De prijs!
  • Heb jij nog meer suggesties, laat het ons weten!

Video met een aantal tips