Meer over Uggs en UGG Australia

Wanneer ze zijn uitgevonden is niet helemaal bekend. De UGG schoen is namelijk tijdens de tweede wereld oorlog al gesignaleerd bij piloten, in de 1960 bij surfers en wedstrijdzwemmers die allemaal hun voeten warm wilden houden. In 1978 kwam Brian Smith in Zuid-Californië en stichtte hij het officiele merk UGG en begon hij sheepskin laarzen te verkopen. Een aantal jaren later was UGG uitgegroeid tot een symbool in Zuid-Californië. De Uggs laarzen werd steeds populairder via surfwinkels en andere winkels langs de Californische kust.In 2000 waren de Ugg laarzen voor het eerst te zien tijdens Oprah’s Favorite Things®, en als Oprah ergens enthousiast over is dan volgen er meer. Sinds dien rollen de Uggs van de toonbanken, nu is de “Uggs” een begrip geworden over heel de wereld.

De UGG schoen is traditoneel gemaakt van schapenvacht. Momenteel wordt met name leer gebruikt en aan de binnenkant schapenvacht / fleece. UGG gebruikt materialen van een hoge kwaliteit en maakt hierbij gebruik van diverse hoogwaardige materialen. Van Twinface sheepskin tot de zachte UGGpure™-wol –.

UGG gebruikt alleen sheepskin wanneer dit een afvalproduct is van de vleesindustrie. We veroordelen het zogenaamde ‘mulesing’ ook ten zeerste. Meer informatie over waar we onze materialen vandaan halen, is te vinden op: http://www.uggaustralia.nl/animal-welfare-faq.html.

De Ugg kenmerkt zich met name door het draagcomfort en dit komt met name door het gebruik van de zachte wolsoort. UGGpure™, zoals ze het zelf noemen is luxe, natuurlijke wol die in de hiel verwerkt is. Daarnaast hebben ze een dubbele Twinsole zool die wederom gemaakt is van schapenwol. Hierdoor wordt het dragen Uggs zo fijn voor je voeten: “keer op keer een zijdezachte ervaring”.

Lees hier meer over het vakmanschap en de materialen gebruikt door Ugg Australia